16. 4. 2025

Kurz bourání a kostění hovězího a vepřového masa

Kurz bourání a kostění hovězího a vepřového masa

16. 04. 2025

Konzumace vepřového a hovězího masa je velmi oblíbená. Ovládnout umění toto maso správně a odborně zpracovat však nějakou dobu trvá. Proto jsme ve spolupráci s firmou Chovservis, divizí TORO Hlavečník uspořádali pro mladé řezníky a kuchaře kurz bourání jatečně upravených těl. 
Žáci se měli především seznámit s neobvyklými způsoby bourání a kuchyňskými úpravami masa. Instruktážního bourání se ujal Milan Novák a ostřílený závodník Stanislav Bořil, který využil i poznatky a zkušenosti z italských řeznictví, jež navštívil v rámci programu Erasmus+.
"Věřím, že kurz bourání masa je pro žáky velkým přínosem, určitě jim rozšířil jejich obzory. Stejně tak byla zajímavá i ekonomická stránka věci zaměřená na nejvyšší výtěžnost výsekového masa," uzavírá Veronika Vernerová, učitelka odborného výcviku oboru Kuchař – číšník.

Bc. Milan Novák, vedoucí oboru Řezník - uzenář

×