10. 2. 2025

Gastronomické speciality žáků SŠTŘ Nový Bydžov na masopustu v Písku

Gastronomické speciality žáků SŠTŘ Nový Bydžov na masopustu v Písku

10. 02. 2025

Účast gastronomického úseku Střední školy technické a řemeslné v Novém Bydžově na Píseckém masopustu se pomalu stává tradicí.
Na 2. ročníku znovuobnoveného masopustu v obci Písek nedaleko Chlumce nad Cidlinou nemohly chybět špejlované jitrnice a jelita, tlačenky, klobásy a další typické zabijačkové produkty. Spousta návštěvníků si jistě pochutnala na tradiční zabijačkové polévce a výborném guláši. K zabijačkovým hodům samozřejmě patří i sladké. I tady měl stánek SŠTŘ co nabídnout. Chlumecké buchty, metýnky s lesním ovocem, koláče nebo medové řezy zdobily prodejní pulty, které se doslova prohýbaly pod tíhou zboží. A vše z vlastní žákovské produkce. 
"Počasí bylo přívětivé, a i když ve stáncích byla docela velká zima, překonali jsme ji a nemysleli na ni díky velkému přívalu zákazníků," těší se z povedené akce Radomír Beněk. 
Všem, kteří se podíleli na perfektní přípravě a prodeji žákovských produktů, patří velké poděkování. Poděkování rovněž patří firmě Vejce Kosičky, jejichž produkty byly sponzorským darem škole. 
Tak zase za rok... 

Bc. Milan Novák, vedoucí oboru Řezník - uzenář

×